tisdag 5 augusti 2014

Wiking Autorennen: Specialsträcka 3

Nu är det dags att dyka rätt in i händelsernas centrum, nämligen specialsträcka 3. Inte bara serverades det en utmärkt lunch, det var också tidskörning på en grusad ovalbana.


Den här bloggens specialdiplom går till Danne som var snabbast runt banan med gjutet generatortorn. Zwittern framdrivs av en 30 hp motor, med sportavgas från Svensk Rörbockning som enda modifiering. Vinnaren sammanfattar hemligheten bakom framgången med: "Minst hjärna bakom ratten, och en hel del träning på grusvägar."


Hasse satsade hårt med sin 34 hp baserade 1385 cc motor. Reichert-insug, 34 PCI förgasare och ett högt komp hör till konceptet.


Bilarna fick chans att svalna medan ägarna svullade pytt. I förgrunden Henriks 58:a som han under sommaren lagt ned ett stort jobb på för att väcka till liv. Som den finsmakare han är blev det en 010 fördelare och en TK6A4 spole på 30 hästaren. En av stötdämparna tyckte dock väckning medelst rally var lite väl tufft efter 40 års dvala och valde därför att säga upp sig.
Paul från UK gasade friskt med sin soltaksoval. 1600N motorn gick fint. Han funderar dock på att ersätta den med en trimmad 30-hästare då han inte får delta i vissa veterantävlingar med "fel" fabrikat på motorn.


Fez drev på Øysteins split hårt och erövrade priset för snabbaste tiden. Motorn är en "modern" typ 1 motor med Sauer & Sohn insug och Solex 40PII förgasare.

En actionbild till på Olas oval. Judson-kompressorns lameller ger ett häftigt och annorlunda ljud.

Avslutningsvis samlades bilarna ihop för ett gruppfoto.
Sådärja. Då var det dags för återfärd mot Rättvik.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar