fredag 7 november 2014

Snapshots från Prototyp i Hamburg

Efter ett par djupdykningar på detaljer är det på tiden att jag gör en mer lättsam presentation av museibesöket för ett par veckor sedan. Så, utan fördjupningar i teknikhistoriska detaljer kommer här några bilder.


Närmast ser vi en WD, som var Wolfgang Denzels försök till en Porsche konkurrent. Detta exemplar är så tidigt som 1949. Bakom skymtar en  Dannenhauer & Strauss från 1953, mycket lik den svenska som ni kunde se i bloggen för någon månad sedan.

Ett trevligt inslag är den inglasade verkstaden. När jag var där stod där en mycket tidig Porsche Coupé samt ett par motorer. Den på bilden ser ut att vara en tidig typ 369 motor, vilket betyder 1086 cc och 40 DIN hp. Jag gissar att den är från c:a 1949 - 1951. Någon av läsarna som kan bättre?


Här ser vi en 904:a i min favoritkonfiguration. Plåtfälgar, stor träratt och sober silverlack. Något att drömma om. Bakgrundsbilarna är inte fy skam de heller: Typ 718, Schwimwagen och Jagtwagen.


Det finns många montrar som på ett eller annat sätt hyllar olika tyska tävlingsförare. Här är en av flera montrar dedikerade till Otto Mathé. I bakgrunden ser ni en av hans uppfinningar: en skidbindning för enarmade.


Den som gillar modeller går inte heller lottlös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar