torsdag 28 november 2013

Kustom Karmann

Kustom Karmann löd rubriken i Foreign Car Guides januarinummer 1960. Här har vi ännu ett exempel på en så kallad klubb-bil. Även denna med Porsche 356A motor och bromsar. Klubben i detta fallet var Chicago sektionen av S.C.C.A (Sports Car Club of America) där ägarparet Clarke and Ruth Cooper var aktiva. 

Man kan gissa att ägarna var goda kunder hos en ytbehandlingsfirma. Allt på motorn, domkraft, verktyg och mycket mer, hade fått smaka på krombadet. Interiören var också påkostad med Globe plåtsollucka, 16" Derrington träratt, röd läderklädsel och 356 instrument. Som inte det var nog hade ägarparet försett den med höjdmätare, kompass, Halda speed pilot, klocka i rattnavet samt dubbla kromade brandsläckare.

Hjulen var uppiffade med heltäckande kromringar med ovala hål samt däck med vita sidor. Annars så är det nog det centralmonterade extraljuset och det unika påhänget på kofångaren som sätter karaktären på den här bilen.

De sportbilsintresserade ägarna hade en sportbil av ett ädlare märke att köra race med, men även deras Karmann Ghia vann priser, om än för skönhet snarare än prestanda. Artikeln nämner vinst i Concourse d'Elegance vid Elkhart Lake i juni 1958 som en höjdpunkt. Klart man tar hem segern när man har en fin gråmetallic lowlight Ghia med röd skinninredning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar