måndag 12 maj 2014

Why must I chase the cat?

Varför blir det alltid så här? Att det som skulle bli ett enkelt inköp av en simpel komponent urartar i en jakt på fakta för att hitta precis rätt komponent för prestandanivå och vald tidsålder.

Det hela började oskyldigt. Jag ville ha en tekniskt bra 6V tändspole. På nätet läste jag att Bosch blå "Made in Germany" spolarna hade bäst kvalitet. Denna jakt slutade med den NOS spole som ni kunde läsa om i ett tidigare inlägg. Så långt allt rimligt normalt.

Men, bloggläsaren och veterantrimmaren Henrik upplyste mig om att det fanns ett tidigare utförande av de blå tändspolarna. Detta var ett faktum jag inte hade reflekterat över tidigare.

Givetvis resulterade det i ytterligare faktasökande (sammanfattat i ett tidigare blogginlägg) och en jakt på bilder från tiden som visar dessa spolar. Bilden ovan är från c:a 1956/1957 och visar en Porsche 550/1500RS och dess bägge tändspolar. Här kan man se en mörkare BOSCH skylt och en större diamantformad dekal än på de senare spolarna. Så här såg alltså de blå tändspolarna ut när Ghian var ny.

Case closed, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar