tisdag 16 juli 2013

Okrasakopian

För ungefär två år sedan förändrades VW veterantrimvärlden radikalt. Det var då Wolfsburg West lanserade sin kopia på det berömda Okrasa kitet för 30 hästare (se förra inlägget). Nya toppar, insug, förgasare, länkage och bränsleledningar, allt enligt originalet. Med ett moderat pris på $1295 har det blivit en storsäljare.

Dock rapporterar många att det krävs lite justeringar för att få till det bra. Läser man på theSamba möts man av rapporter om läckande spjällaxelbussningar, för stora förbränningsrum, för liten anläggningsyta mot cylindrarna och otäta ventiler. Wolfsburg West verkar dock hjälpa dem som bemödar sig att reklamera. Kanske kan man hoppas på en fortlöpande förbättring av kvaliteten.

Det är alltid intressant att se vad som händer när något sällsynt, och väldigt eftertraktat, helt plötsligt görs tillgängligt för alla och envar. Visst, exklusiviteten försvinner, men samtidigt blir det också en breddning av intresseriktningen. Utan Wolfsburg Wests satsning hade troligtvis inte intresset för veteran VW-trimning varit lika stort som det är i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar