måndag 25 mars 2013

Vägval


Kommentaren till förra inlägget tarvar, om inte en respons, så åtminstone en förklaring.

Som brukligt är står man inför många livsval i slutet av sin tonårsperiod. Vilken typ av hobbyfordon man skall ägna sig åt till exempel.

Så länge det endast handlade om teoristudier i motortidningar kunde intresset variera brett, från gamla engelska MC, Hot Rods, Mustanger, Cal-lookers med mera. Men när det var dags för verklighet insåg jag att jag behövde begränsa mig till något som var praktiskt möjligt.

Det slutgiltiga valet av inriktning skedde under en resa till Los Angeles och valet föll på Volkswagen. Närmare bestämt den modell som i allmänt tal kallas ovalruta och som tillverkades mellan mars 1953 och juli 1957.

Eftersom resan var händelserik, och väl dokumenterad med Kodachrome 64 film, kommer jag säkert att återkomma till den i bloggen. Tills dess får ni njuta av dessa folkisar. Den vänstra är en representant för hur många gatkörda lookers såg ut, med mycket postorderdelar och ingen lucka. Den högra en typisk Kalifornisk veteranare där en sugkopps-Garfield och en radiostationsdekal lättar upp 50-tals utseendet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar